maanantai 2. maaliskuuta 2020

Pentuja kesäksi 2020

Meillä on toiveena saada Tinnille, FI KVA-M FI MVA Vi'waun Sparkling One, pentuja kesäksi 2020. Tinnin kiima ajoittuu huhti-toukokuun vaihteeseen, joten mikäli pentuja saadaan ovat ne luovutusiässä syyskuussa 2020. Oikean uroksen etsintä on käynnissä ja ilmoitamme sen heti kun asia varmistuu. 

Tinni on vahvatahtoinen, rohkea ja utelias whippet. Ihmisiä kohtaan Tinni on aina todella ystävällinen ja meidän 1-vuotiasta lasta hän rakastaa. Tinni on vahvaviettinen, ja ehkä osittain sen vuoksi hän on tiettyjä asioita kohtaan reaktiivinen. Tinni työntää kuononsa ihan joka paikkaan, joten tietenkin meidän laumasta juuri sitä on purrut mm kyykäärme. Lisäksi meidän piha-aitoja korotettiin, jotta Tinni pysyisi niiden oikealla puolella eikä jahtaisi pitkin peltoja naapurin kissaa. Tinnin koulutuksessa on pitänyt olla todella johdonmukainen ja kärsivällinen. 

Tinnin yhden pentueen perusteella se periyttää vahvasti hyviä käyttöominaisuuksia, mutta myös sen herkkyys ja tietty luupäisyys näkyvät pennuissa. Tinnin pentujen kanssa pitää olla sen emän tavoin johdonmukainen ja koulutuksessa kärsivällinen. Vappu on opetettu kulkemaan hihnassa vetämättä ja se osaa jäädä kotiin yksin ahdistumatta, mutta edelleen se tasaisin väliajoin pöljäilee. Taisi olla toissa yönä kun heräsin yöllä keittiöstä kuuluvaan kolinaan. Noh Vappu oli vissiin herännyt yöllä juomaan ja siellä neiti oli keittiön ruokapöydällä tutkimusmatkalla. Huumorintajua ja pitkää pinnaa on tarvittu!

Tinnin ekoista pennuista uroksista Alfalla on serti maastojuoksusta ja meidän Vappu toivottavasti valioituu maastoista tällä kaudella. Pennuista viidellä on myös näyttelytuloksia, mutta valitettavasti terveystuloksia pentueesta ei juurikaan ole. Ainoastaan meidän Vappua on tutkittu (sydänultra terve ja selkä LTV1, SP0, VA0). Kliinisesti kaikki pennut ovat kuitenkin olleet terveitä.

Toivon todella kovasti tätä toista pentuetta meidän ihanalle, maailman hienoimmalle Tinnille!

Otamme vastaan pentutiedusteluita minttu.kivinen@gmail.com

Terveisin, 

Minttu Kivinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti